Семейство от гр. Бяла Слатина влиза в затвора за разпространение на наркотици в големи количества. Това реши Врачанският окръжен съд.

Мъжът е вече осъждан, а наказанието му е ефективно – две години и шест месеца затвор, които ще трябва да изтърпи при първоначален „общ режим“ и глоба в размер на 10 000 лева в полза на държавата.

Жената, която не е осъждана до момента, съдът наложи две години и шест месеца затвор, чието изтърпяване е отложено за срок от четири години.

При спецакция в Севлиево: 4 души са задържани за разпространение на наркотици

Те са се признали за виновни в това, че през 2021 г. в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, са държали с цел разпространение наркотици – с общо тегло 1953,84 грама на обща стойност 46 877,27 лв.

Двамата са осъдени да заплатят и направените разноски по делото, които са 11 700,30 лв. Намерената при претърсването от служителите на МВР в дома им голяма сума, в различни видове валути, се отнема в полза на държавата.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно, не подлежи на обжалване и протест, и има последиците на влязла в сила присъда.