Ръкоположиха  архимандрит Поликарп за епископ
Ръкоположиха архимандрит Поликарп за епископ / Община Видин

Досегашният архимандрит и председател на катедралния храм „Св. Димитър” във Видин прие името Белоградчишки епископ и стана викарий на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Ръкополагането му се извърши в Лопушанския манастир след решение не Светия Синод на БПЦ. За епископската хиротония на отец Поликарп бяха дошли представители на православните църкви от Русия, Сърбия, Румъния, Гърция, на държавната и местна власт, на манастири от страната и стотици миряни.

Ръкоположиха  архимандрит Поликарп за епископ
netinfo

Отец Поликарп заяви, че за него епископството е чест и достойнство и благодари за оказаното му доверие. В манастира бе и кмета на Видин. Герго Гергов изрази своето уважение към новия епископ, като му връчи лично поздравителен адрес и плакет с герба на Община Видин. Епископ Поликарп получи също поздравителен адрес и подарък и от председателя на ОбС – Видин Пламен Трифонов.

Епископската хиротония съвпадна с освещаването на новоизградения храм в двора на Лопушанския манастир, посветен на Св. Пантелеймон и Св. Петка Римлянка.

 

Ръкоположиха  архимандрит Поликарп за епископ
netinfo