Професионални боксьори ще се бият за титла във Враца
Професионални боксьори ще се бият за титла във Враца / Мария Димитрова

Експлозивният Зинат Закиянов няма търпение да се качи отново на ринга и да направи това, което умее най-добре- да нокаутира противниците си.  31-годишният боксьор се завръща в играта след 6-месечно отсъствие на ринга във Враца, България тази събота, когато ще се изправи срещу непобедения досега аржентинец Ектор Роландо Гусман за овакантената интернационална титла на Световната Боксова Асоциация (WBA) .
Очаква се битката да бъде наблюдавана от огромен брой хора, тъй като цялата гала вечер ще се излъчва на живо онлайн на сайта HattonBoxing.com, както и на редица други сайтове в Източна Европа и Азия.

В тази връзка, Закиянов няма търпение да впечатли зрителите:
"От последната ми среща (срещу Робърт Лерио) насам, тренирам с Рики Хатън в Манчестър и се чувствам по-добре от всякога," казва Зинат, който е поставен в челната десятка на четирите най-големи боксови организации.

"Рингът е моето работно място и винаги излизам на него, за да покажа най-доброто от себе си на хората и да нокаутирам опонентите си. Фактът, че срещата ми с Гусман ще се излъчва в интернет означава много за мен, защото хората в родната ми страна ще могат да ме гледат. Получавам огромна подкрепа от Казахстан, но хората там не успяват да наблюдават повечето от срещите ми. Искам да направя шоу за сънародниците си!"

В програмата тази събота е включена и среща на един от най-силните боксьори от школата на Хатън- Кирил Релик, срещу бразилеца Ласаро Сантош де Хесус за Интерконтитентална титла на WBA, а бившия Европейски и WBC шампион Сергей Рабченко ще се завърне на ринга срещу Уолтър Освалдо Калво.
Българката Галина Иванова ще предизвика Чила Немеди за овакантената женска титла на WBA, а непобеденият беларусин Дмитрий Атрохов, както и силните дебютанти Мартин Аврамски и Фьодор Черкашин, ще се изправят срещу представители на родната боксова школа.

Кантарът на участниците ще е утре от 13,30 ч., в х-л „Хемус".