Предстои празник в Чипровската света обител
Предстои празник в Чипровската света обител / Дарик Враца - архив

Тържествена света Литургия ще бъде отслужена в Чипровската света обител на 17 януари /неделя/ от 09:00ч. Тя е по повод почитането от Православната църква на паметта на св. Атанасий Александрийски, духовен отец, учител, богослов и пазител на вярата, на 18 януари.

В Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски Чудотворец" се намира параклис посветен на светия отец Атанасий Велики, който в деня, когато се отбелязва неговата памет събира вярващите християни, за да се помолят, та по неговите молитви да изпросят от Бог милост и необходимото за истински духовен живот и възрастване.

Светата Литургия ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с духовници от епархията и гости от страната.

В края на тържественото Архиерейско богослужение ще бъде осветено празнично коливо, както и от името на братството на светата обител ще бъде раздадена хана за здраве и благословение на вярващите християни, дошли да почетат празника на свети Атанасий.

Празникът ще бъде отбелязан на 17 януари в неделя, за да могат повече вярващи християни да имат възможност да присъстват на молението и празничната света Литургия.