Почина знаменитият врачански хирург д-р Ивайло Вълев
Почина знаменитият врачански хирург д-р Ивайло Вълев / Дарик - архив

Враца изгуби един от най-добрите си хирурзи, научи "Дарик". Тази вечер почина д-р Ивайло Вълев. В повече от 30-годишната си професионална практика той е спасил живота на стотици пациенти. Сред най-благодарните са жени с карцином на гърдата както от Врачанско, така и от целия Северозапад. Пациентките му казват, че има наистина златни ръце. “Той бе не просто един изключително добър професионалист, но и невероятен човек” – казват те.

През годините д-р Ивайло Вълев е работил и е бил началник на хирургичното отделение във врачанската болница, а също в онкологичния диспансер във Враца. В последните години, след пенсионирането си, д-р Вълев бе началник на хирургичното отделение в болницата в Мездра. Опашката от пациенти пред кабинетите му както във Враца, така и в Мездра никога не свършваше.

Заради изключително високия му професионализъм през 2012 г. Управителният съвет на Българския лекарски съюз го обявява за лекар на годината. Отличието е за приноса му в развитието на българската хирургия и медицина. Преди нея д-р Вълев получи наградата на Враца, присъдена му в 2009 г.

Поклон пред великия хирург и човек д-р Вълев!