/ Снимка: Дарик, архив
Окръжна прокуратура-Монтана е предала на съд Цв. А.за извършено от него престъпление. Обвиняемият А. (на 22 години) живял на съпружески начала с непълнолетната Г. Цв. в с. Малорад. Двамата имали дъщеря, родена през септември 2016 г. 

Шофьор отива в затвора за опит да подкупи полицаи

Мъжът често се напивал и упражнявал физическо насилие върху Г. Цв., не осигурявал средства за прехрана, поради което майката с детето често гладували. По тази причина тя неколкократно се връщала в дома на близките си в с. Габровница, а след известно време се прибирала обратно при обвиняемия.

Около седмица преди инцидента Г. Цв. взела със себе си малолетната си дъщеря и отново отишла при майка си. След напускането на дома му в с. Малорад мъжът често й звънял по телефона, като настоявал тя да се прибере при него.

Пиян шофьор отива на съд за причинена смърт на пътя

Късно вечерта, на 19 август 2017 г. обвиняемият А. дошъл в къщата, в която живеела Г. Цв. с детето, и поискал да разговарят навън. Двамата седнали на пейка на терасата за известно време, като жената категорично отказвала да се върне при него. Когато тя влязла в къщата, за да успокои разплакалото се дете, той я последвал.

Между двамата възникнала свада, провокирана от обвиняемия, който смятал, че тя има връзка с друг мъж. Той се нахвърлил върху пострадалата, бутнал я и започнал да й нанася силни удари с юмруци в областта на главата и с нож, намерен от него в помещението.

Рецидивист предаден на съд за поредна измама

Майката на Г. Цв. чула викове и влязла в стаята, като носела бебето в ръцете и в същото време се опитвала да защити дъщеря си. Обвиняемият я съборил на пода, след което насочил ножа срещу детето.

Жената успяла да се отскубне, избягала в коридора, където била застигната от него. Уплашена за живота на внучката си, тя затиснала врата на стаята от вътрешната страна, за да попречи на А. да се върне и да го нарани.

Наложено наказание на жена, обвинена за подбуждане към убийство

Цв. А. нанесъл 29 удара с нож на майката на детето си и множество с юмруци в областта на главата, шията и гръдния кош. В резултат пострадалата получила множествена травма, прободно-порезно нараняване в областта на десния бял дроб, кръвоизливи и остро обезкървяване на вътрешните органи.

Убиец на 3-годишно момиченце отива зад решетките за 22 години

След тези действия, обвиняемият започнал схватка с влезлия в къщата дядо на жената, след което избягал, а по-късно се предал в полицията. От множеството травми Г. Цв. починала в линейката на пристигналия екип на спешна медицинска помощ.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото срещу обвиняемия за убийство Цв.А.
Апелативна прокуратура София