/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Враца е предала на съд мъж за въвеждане в заблуждение и причиняване на имотна вреда в размер на 2500 лева.

Мъж, направил опит да даде подкуп на полицаи, отива на съд

Същият е многократно осъждан за извършени от него измами и документни престъпления. От дълги години обвиняемият не поддържал отношения със сестра си, която притежава лозови масиви и винарна в землището на с. Винарово. Въпреки това той използвал името й и това на фирмата й за извършване на противоправна дейност.
        

През м. септември 2014 г., обвиняемият се срещнал с няколко познати, на които заявил, че има възможност да им достави грозде срещу заплащане от собствени лозови масиви, находящи се в землището на с. Капитановци, област Видин. Той ги убедил да намерят още купувачи, като по този начин стоката ще бъде доставена с по-голям камион и стойността на превоза ще бъде на по-изгодна за тях цена.
        
Наложено наказание на жена, обвинена за подбуждане към убийство

Желаещите да се възползват от „офертата“ на мъжа събрали сумата от 2500 лева и му я предали. Впоследствие обаче той не докарал обещаното грозде и не върнал дадените му пари и пострадалите от „сделката“ подали жалба в прокуратурата.
        
В хода на разследването било установено, че обвиняемия измамил и други хора по различни схеми. Той нито се занимавал с отглеждане на грозде, нито имал реална възможност и намерение да изпълни обещаното.

Убиец на 3-годишно момиченце отива зад решетките за 22 години

В действителност към момента на извършване на поредното престъпно деяние, той изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ от 24 септември 2011 г. до 29 март 2014 г., когато бил пуснат в прекъсване до 28 юли 2015 г.

Акушер-гинеколог на съд заради смърт на бебе при раждането му

Тъй като на тази дата той не се върнал в затвора, с телеграма на ГД „Изпълнение на наказания“, същият ден бил обявен за общодържавно издирване. Впоследствие бил задържан и понастоящем се намира в Затвора във Враца.

Предстои поредното дело да продължи в съда.
Апелативна прокуратура София