/ Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Монтана е предала на съд В. Богданов (на 37 години), предизвикал в пияно състояние пътнотранспортно произшествие, отнело човешки живот и причинило средна телесна повреда на друг пострадал. 

Шофьор отива на съд за причинена смърт на пешеходка във Враца

Обвиняемият Богданов имал свидетелство за управление на МПС, което било валидно до 2012 г., като след това той не го е подновявал. Спрямо него имало издадени наказателни постановления във връзка с констатирани нарушения на Закона за движението по пътищата. 

На 03 януари 2017 г. Богданов се намирал в с. Благово, област Монтана, където имал къща. В рамките на деня той употребил значително количество алкохол – ром и бира, което се потвърждава от свидетелски показания. 

Акушер-гинеколог на съд заради смърт на бебе при раждането му

След 18:00 ч., намирайки се в нетрезво състояние, той се качил в лек автомобил „Волво“, собственост на жена, с която живеел на съпружески начала, и потеглил в посока Монтана. 

Богданов се движел с висока скорост, като на пътен участък км 96+000 управляваният от него автомобил навлязъл в насрещното платно. В същата лента в онзи момент се движел лек автомобил „Ланчия“, в който след приключване на работния ден пътували трима мъже.

Другият водач, виждайки, че срещу него се движи кола, с цел избягване на челен удар предприел спасителна маневра – завъртане на волана надясно, но не успял да избегне сблъсъка.

Шеф отива на съд, заради смъртта на електромонтьор

В резултат на тежкото пътнотранспортно произшествие водачът на „Ланчия“, вследствие на получената множествена черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма, починал по пътя за болнично заведение.

На другия пътник била причинена средна телесна повреда – коремна травма и счупване на ключица. Обвиняемият Богданов отказал на пристигналите на място служители на пътна полиция да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство.

Той отказал да му бъде връчен талон за медицинско изследване на кръвта, държал се грубо и арогантно, за което му били съставени актове за административно нарушение.

Осъдиха двама братя, убили жестоко свой съселянин

От заключението на извършената по досъдебното производство автотехническа експертиза е видно, че непосредствената причина на реализиране на катастрофата е превишената скорост на движение на лекия автомобил, управляван от обвиняемия – 128.04 км/ч, при максимално допустима 90 км/ч., безпричинното му навлизане в насрещната лента, както и употребата на алкохол.

Условна присъда за шофьор, причинил тежки травми на друг мъж

Съгласно заключението на вещото лице по делото, към момента на престъпното деяние обвиняемият бил със съдържание от 2.30 промила алкохол в кръвта.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.
Апелативна прокуратура София