/ Дарик, архив
Съдът е признал за виновни двамата братя от с. Камено поле - Людмил Г. и Марсело Г., обвинени от Окръжна прокуратура-Враца за извършено от тях убийство на мъж. Людмил Г. е осъден на 19 години „Лишаване от свобода“, по–малкият му брат – Марсел, е с наложено наказание от 8 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“.

Жестоката разправа, довела до смъртта на 47-годишния мъж, станала вечерта на 11 юли 2016 г. Тогава между пострадалия Иван Й. и сестрата на подсъдимите – Олга Г. възникнало спречкване по повод предоставения от нея приемник за цифрова телевизия.

Затвор за закана с убийство в с. Галиче

Последвало отправяне на обидни думи към Иван Й. от страна на жената, хвърляне на предмети и блъскане от негова страна. Скандалът дал повод на Олга Г. да позвъни на тел. 112, за да потърси намеса на органите на МВР, както и на Бърза помощ, поради оплаквания за здравословно състояние.

За случилото се била уведомена майката на Олга Г. Заедно със синовете си – Людмил Г. (на 20 години) и непълнолетния към онзи момент Марсело Г., тя тръгнала към дома на Иван Й. с намерението да се саморазправят с него, заради инцидента. Около 20 ч. тримата нахлули в двора на Иван Й., като всеки от тях носел дървен кол в ръцете си. Когато ги видял, стопанинът излязъл. Без обяснения двамата подсъдими се нахвърлили върху него. Марсело Г. го биел с дръжка на мотиката, а брат му – Людмил Г. нанасял удари с дървен прът.

Още след първия удар пострадалият загубил равновесие, а при последващите - паднал на земята. Въпреки виковете му, предизвикани от силната болка, братята продължили да му нанасят многобройни удари по главата и цялото тяло. През това време, тяхната майка с дървена пръчка, която носела, започнала да чупи прозорците на остъкленото фоайе.

Условна присъда за шофьор, причинил тежки травми на друг мъж

Едва когато чули гласовете и виковете на съседите на пострадалия, тримата тръгнали от дома на окървавения Иван Й., който останал стенещ и в явно безпомощно състояние. След като напуснали местопроизшествието, по пътя за дома си, те изхвърлили през моста на реката един от дървените пръти, с който били нанесени повечето удари.

Пострадалият бил транспортиран до болнично заведение от екип на Спешна помощ, но въпреки проведеното лечение, седмица по-късно починал. Извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта е открита черепно-мозъчна травма, довела до общомозъчен оток и последваща парализа на жизнено важни мозъчни центрове.

Двама отиват на съд за жестоко убийство на мъж във Враца

Същата вечер братята били задържани от органите на МВР. По време на проведените разпити те не са се признали за виновни и са изтъкнали различни тези за случилото се.

Първоинстанционната присъда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.