/ Община Видин
Кметът на Община Видин Огнян Ценков посети в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ майката на първото родено в Общината бебе за 2019 г., което проплака на 7 януари, в 10:30 часа Щастливата майка Галя Цекова и малката Калина са в много добро състояние.

Момиченце е първото бебе във Видин

За семейството на 35-годишната жена това е второ дете. Бебето тежи тежи 3 кг. и 100 гр. и е 49 см. Ценков й подари букет и връчи парична помощ, с която семейството да осигури най-необходимото за новороденото: “Много се радвам, че днес съм тук, за да поздравя Галя за нейната втора рожба.

Най-голямата радост за всеки родител е раждането на дете. Желая много щастие, успехи и късмет на цялото семейство. На малката Калина пожелавам да расте щастлива и да има безгрижно детство“, каза той.      
Първото бебе във Видин
netinfo


Видинският кмет поздрави също и екипа на АГО в лицето на началника на отделението д-р Слави Любенов и операционната  акушерка Владислава Славова, които са част от екипа, участвал при раждането. Той им пожела много здраве, професионални успехи и през 2019 година в болницата да се родят повече деца. Огнян Ценков ги приветства  а грижите, които полагат за родилките и техните бебета и за добрите условия, които им осигуряват.

кмет бебе
Община Видин


Той подчерта, че Община Видин ще продължи да подкрепя усилията на колектива и ще помага за подобряване на базата в отделението. От своя страна д-р Любенов благодари за оказваното от Общината съдействие и се надява добрите взаимоотношения да продължат и за в бъдеще.