Кметът на Лом - най-толерантна личност
Кметът на Лом - най-толерантна личност / netinfo

Кметът на Община Лом Пенка Пенкова е избрана за най-толерантна личност за 2006 г. в инициативата на фондация „Партньори България” и Американската агенция за развитие и сътрудничество. Пенкова печели за втори пореден път приза за толерантност.

78 на сто от анкетираните граждани са гласували за нея в проучване на Центъра по медиация в Лом към фондация „Сдружение България”. Анкетирането е осъществено от Детския и младежки парламент в Лом.

Останалите две номинации са за Анна Светославова – директор на училище „Константин Фотинов” и Снежина Йоскова – ръководител на детския танцов ансамбъл „Хорце”, информират от общинската управа.

Кметицата на Лом получи статуетка и грамота от Американската агенция за развитие и сътрудничество. Тя е първата жена кмет на Лом. За три години под нейно ръководство в общината са привлечени 12 милиона лева за инфраструктурни проекти от европейските фондове. През 2004 година Пенка Пенкова е носител на приза „Жена на годината” на област Монтана, припомнят от ломското кметство.