/ Община Видин
Кметът Огнян Ценков се срещна с потенциални инвеститори от Германия. Чуждестранните предприемачи проявяват подчертан интерес към града и видинската фирма „Команд“ ЕООД, която се занимава с машиностроене.

Компенсаторните мерки – възможност за развитието на аграрния сектор в област Видин

На срещата присъстваше и собственикът й Пламен Христов. Дейността на немската фирма „IDEAL-Werk“ е насочена към производство на машини за заваряване за автомобилостроенето, строителството и други.

Собственик на фирмата е Райнер Пумпе, който бе придружен с част от производствения си екип. „Удовлетворен съм, че днес провеждаме тази среща, която е по инициатива на Пламен Христов.

За мен тя е много полезна, защото ще можем да проведем разговори с представители на местния бизнес, и с вас като бъдещи инвеститори“, отбеляза в началото на срещата Огнян Ценков.

Немски инвеститор във Видин търси разширение с подкрепата на ОПИК

От своя страна Райнер Пумпе благодари на кмета на Община Видин за отделеното време и изрази задоволството си от проведения разговор. „Нашата визита беше ползотворна.

Ние се запознахме с производството на видинската фирма, с която търсим възможности за съвместни проекти. Впечатленията ни от това, което видяхме са много добри“, каза немският предприемач.

Предстои да бъде създадено съвместно предприятие между фирма „Команд“ ЕООД и немската - „IDEAL-Werk“ за разработване на нови модели машини.