И студентите във Видин празнуват
И студентите във Видин празнуват / Областна администрация - Видин

Областният управител на Видин поздравява студентите от областта по повод празника им, който честват на днешния 8 декември в памет на св. Климент Охридски – създателят на първата висша школа в България.

 

Като инициатор за разкриването на висше училище във Видин, Момчил Станков се обърна със специален поздрав към партньорите си от Русенски университет „Ангел Кънчев”.

И студентите във Видин празнуват
netinfo

„Изключително съм щастлив да поздравя Вашите студенти от област Видин и да им пожелая попътен вятър към високите върхове на науката за знание и на науката за живота. На всички бивши и настоящи възпитаници на Русенския университет пожелавам здраве, щастие и успех в творческите им усилия и в съзидателния им труд”, написа областният управител в поздравителен адрес до ректора на университета проф. Велизара Пенчева.

Русенският университет прие тази година 119 бакалаври от региона на Видин, а събитието беше отбелязано с тържествено откриване на първата академична година в дунавския град. Това даде основание на академичното ръководство да започне процедура по акредитация на Видински филиал към висшето учебно заведение в Русе.

 

 

И студентите във Видин празнуват
netinfo