Доктори от Враца издавали фалшиви здравни книжки
Доктори от Враца издавали фалшиви здравни книжки / Дарик Враца

Задържаха доктор от Враца, издавал фалшиви здравни книжки, съобщиха от ОД на МВР. Проверката е извършена от служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ Враца след предварителна информация за дългогодишни практики за изготвяне и заверка на фалшиви здравни книжки.

Извършена е проверка на д-р Емил П., живущ във Враца и управлявания от него автомобил. Паралелно е извършена проверка и в дома на друг медик – д-р Георги В., бивш колега на Емил. П.

В приземен етаж на къщата е открито помещение, което е използвано за направата на фалшивите книжки. Намерени са заверени лични здравни книжки на лица от Враца и региона, както и заверена здравна книжка без снимка и име, подготвена да се предостави на желаещ срещу заплащане. В обособен тайник са намерени 17 различни по вид медицински печати, 8 химикалки с различно мастило, с част от които са заверени и подписани медицинските документи. Намерени са и 10 броя тампони за печати.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление, откритите документи и материали са иззети. Д-р Емил П. е задържан за 24 часа, а д-р Георги В. - не, поради здравословни причини.