/ Община Белоградчик
Представители на Белоградчик и Княжевац се договориха за провеждането на най-големия международен събор на Балканите - този в прохода „Кадъ боаз“. Работна среща на членовете на смесената Съборна комисия се проведе на ГКПП "Връшка чука".

Завърши мотокросът в Белоградчик

Ръководителите на делегациите на двете общини, организатори на събитието - Антон Трифонов - зам. кмет на община Белоградчик, и Радоица Вучич - зам. кмет на община Княжевац, подписаха двустранен протокол за провеждането на международния събор. Традиционно той се организира в прохода „Кадъ Боаз“, като домакини ще бъдат селата Салаш и Ново корито.

Съгласно договореностите, датите за провеждане на събора са 19, 20 и 21 юли. През първия ден границата ще бъде отворена за свободно движение от 13.00 до 23.00 часа българско време. В следващите два дни тя ще е отворена от 10.00 часа и ще се затваря в 24:00 часа българско време на 20 юли и 23:00 часа, на 21 юли.

Откриха паметник на капитан Списаревски в Белоградчик

Тържественото откриване на Събора ще бъде на 20 юли - събота, от 13:00 часа. На срещата присъстваха координаторът за трансгранично сътрудничество към община Княжевац, както и представители на гранична полиция, на митническите органи и други институции, имащи пряко отношение с организацията и провеждането на Събора.

Обсъдена бе културната програма по време на празненствата, провеждането на изложби и различни съпътстващи инициативи.