Мотокрос
Мотокрос / Община Белоградчик

За пета поредна година в Белоградчик се проведе Традиционния мотокрос от Северозападния шампионат. Основни организатори на спортното събитие са предприемачът Стамен Захариев и община Белоградчик.

Специално за състезанията 1150 метровата писта е уширена, с нови скокове и наклони за отводняване. Направени са и промени по инфраструктурата. Така трасето е още по-атрактивно и предполага да се провеждат едни от най-вълнуващите състезания по мотокрос в страната. Изключително привлекателна е и гледката към природните забележителности в района.

Кметът на общината Борис Николов откри спортното събитие, приветства всички участници и им пожела успешно и безаварийно представяне.
Състезанието се проведе в два манша. Многото любители на високите скорости в продължение на 4 часа се наслаждаваха на майсторските умения на състезателите, както и екстремни преживявания. Сред най-добре представилите се са състезателите от клубовете на Пловдив, Габрово, Кнежа и Айтос.
Кметът на общината връчи награди на победителите в отделните  класове.

След двата оспорвани манша в професионалния клас МХ1 начело застана Томислав Тонев, а в клас МХ3- 250 победи Людмил Александров. Най-добре представилите се в класовете МХ3-450, и ветерани бяха Николай Колев и Никола Панайотов.