Д-р Тони Тодоров е новият президент на „Ротари клуб-Монтана
Д-р Тони Тодоров е новият президент на „Ротари клуб-Монтана / Иван Димитров

Изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров е новият президент на „Ротари клуб" в Монтана.  Ротарианската Нова година започва на 1 юли. Всяка година по това време близо два милиона ротарианци и семействата им в 30 хиляди клуба по света я посрещат с нова надежда. На специална церемония ритуално се предава знамето на клуба, ротарианската камбана и огърлицата на президента.

Ротацията на ръководството е олицетворено от основния символ на „Ротари" - колелото, което символизира вечността и необратимостта на човешката история и на процесите, които движат света напред. „Всичко тече, всичко се променя" е максимата на ротарианците.

Мотото за тази година на всички клубове е „Бъди дар за света", а даренията са фокусирани върху подпомагането на майчиното и детското здраве. В изпълнение на този приоритет през тази ротарианска година на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев" са дарени апаратура и инвентар на стойност 15 000 лева.

Д-р Тодоров поема поста на президент на „Ротари" в Монтана от Цветан Станев. В клуба членуват 22 -ма известни бизнесмени, лекари, общественици, както и кметът на Монтана Златко Живков.