Кметът на Паволче връчи знаме на Цветан Цветанов.
Кметът на Паволче връчи знаме на Цветан Цветанов. / ПП ГЕРБ Враца
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се включи в традиционния поход до връх Околчица. Походът се организира за 12-та поредна година от структурата на ГЕРБ във Враца, като в него участва и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Групата тръгна рано тази сутрин от с. Паволче. Те се отправиха към връх Околчица, където по-късно се включиха в кулминацията на честванията в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.

На самия връх Цветан Цветанов се срещна с походниците, които на 27 май тръгнаха „По стъпките на Ботевата чета“. Сред тях са и група ученици от Велико Търново, които преминаха по 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица, благодарение на финансовата помощ на председателя на ПГ на ГЕРБ. Цветанов за четвърта поредна година помага на младежите от избирателния си район да участват в патриотичната инициатива.

Кметът на Паволче Емил Василев връчи на Цветан Цветанов знаме с девиза на българските въстаници „Свобода или смърт”. „Носете го с гордост и нека то предвожда колоната, тръгнала по стъпките на Ботевото безсмъртие към легендарния връх „Околчица”, каза Емил Василев.

Походниците
ПП ГЕРБ Враца


Походниците бяха поздравени от народния представител от ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова и от общинския ръководител на партията Малина Николова. От ГЕРБ – Враца подариха тениски с лика на Христо Ботев на всички участници в инициативата.