/ Дарик Враца
"Във Враца малко над 28 % от гласоподавателите вече са стигнали до урните", обяви говорителят на ОИК Красимир Колев.

До момента комисията е разгледала няколко сигнала, но нарушения не са установени. Това, че бюлетините не се късат по перфорацията всеки път не опорочава вота и не го прави недействителен, подчерта Колев. Според друг сигнал, членовете на две комисии задавали въпрос за кой избор да дадат бюлетина, но при проверката не е установено подобно твърдение.

Мъж, представил се за „наблюдател за честни избори“ от друго населено място сигнализирал за това, че в интернет имало пост с агитация за определен кандидат за кмет на Враца. При проверката не е установен нито такъв сайт, нито такъв пост, имало подобна група, но във фейсбук, само, че социалната мрежа не се приема  за медия. Така, че и в този случай нарушение няма.

Колев коментира и интереса на членовете на СИК от общината към обучението, организирано от ОИК по отношение на организацията на изборния ден. По думите му, от 1036 членове за обучението са се записали 700.

„В края си направих труда да ги преброя – бяха останали 140. Представих най- важната част, свързана с изборите, не ми зададоха нето един въпрос“, коментира още Колев.