/ iStock/Getty Images
Община Враца започва изпълнението на нов проект, с който ще бъде осигурен топъл обяд на до 200 нуждаещи се от социалната услуга в условията на извънредно положението, съобщиха от Общината.

Силата на доброто: Дядо от Дом за социални грижи дари пенсията си на болницата в Мездра

Проектът "Целево подпомагане с топъл обяд в община Враца"
започва от 1 май и ще продължи 33 дни, като трябва да завърши не по-късно от 19 юни, уточняват в съобщението. Той е част от пакета мерки за подкрепа на най-уязвимите граждани в условията на обявената извънредна обстановка в страната заради разпространението на коронавируса.

Топъл обяд по проекта могат да получават хора, които са с ниски доходи, под линията на бедност, за времето, в което са поставени под задължителна карантина, както и самотноживеещи възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност и поставени в изолация.

Първокласник дари всичките си спестявания на болницата във Враца (ВИДЕО)

Новата кризисна услуга ще бъде достъпна и за жители на община Враца
, които не са в състояние да си осигурят прехраната и такива с увреждания, които не могат да се самообслужват и да осигурят своите ежедневни потребности за храна. По проекта на потребителите ще им бъде доставян ежедневно по домовете топъл обяд през работните дни от седмицата.

Общата стойност на проекта, който се изпълнява с подкрепата на Агенцията по социално подпомагане, е 19 140 лева.