/ Агенция
Митнически служители откриха над 38 000 къса цигари при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от агенция „Митници“.

На 04 ноември митнически служители спрели за проверка в района на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат товарен автомобил, пътуващ от България за Великобритания.

Камионът бил управляван от български гражданин, който представил документи, че превозвал палети със санитарен порцелан. При извършената проверка на товара в два палета с ботуши за мивки са открити 38 800 къса (1940 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Шофьорът е заявил, че са негови и ги пренася „за приятели“. Той не е представил документи за цигарите, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове, уточниха от агенцията.

Иззеха контрабандни цигари в Димитровград и „маркови“ стоки на „Капитан Андреево”

Тютюневите изделия за иззети. На водачът е съставен акт за установените административно нарушение.

От началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат при 33 случая митничарите са задържали 251 493 кутии (над 4,86 млн. къса) контрабандни цигари и 400 грама тютюн за пушене, показва информация на сайта на Агенция "Митници".