/ iStock/Getty Images
За почитателите на екстремните преживявания в Белоградчик предлагат нова туристическа услугаофроуд с АТВ разходка около уникалните скали, съобщават пред БТА организаторите й.

Вълнуващото начинание с  АТВ (All Terrain Vehicle - превозно средство за всякакви терени) е приключение по определен маршрут, времетраене и степен на трудност на терена. Предлаганите възможности за приключението са за начинаещи и напреднали, които могат да изберат туристическа или екстремна разходка с АТВ под наем.

Стриктното спазване на зададените маршрути, не е задължително, уточняват организаторите. При предварително направена уговорка относно промяна на маршрута, то неговото съкращаване, увеличаване или комбиниране, ще бъде съобразено с желанието на участниците. Всички необходими предпазни средства за шофиране на АТВ-та са осигурени  от доставчик на услугата, уточняват в съобщението.

За участие в екстремните екскурзии сред Белоградчишките скали може да се направи и предварителна резервация. При благоприятни метеорологични условия, разходките с АТВ се провеждат през цялата година.

Организаторите приканват туристите да се насладят на красотата на Белоградчишките скали от един по-различен ъгъл, до който не всеки се е докосвал.
БТА