/ IStock
Той ще заплати и обезщетения в размер на 300 000 лв. на наследниците на убития  
Съдът е признал за виновен подсъдим, обвинен от Окръжна прокуратура-Видин за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин, съобщиха от обвинението.

Мъж получи две години затвор за закани с убийство във Видин

33-годишният мъж е осъден на 18 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване
. Освен това той следва заплати и обезщетения в размер на 300 000 лева на наследниците на убития.
 
На 16 ануари 2019 г., мъж на 60 години го поканил в дома си в Димово, за да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Подсъдимият се отзовал, като дошъл около 20:30 ч. Двамата пиели вино, разговаряли, което продължило и през нощта. През това време, под въздействие на алкохола, мъжете няколко пъти се карали.

Около 6:00 часа сутринта между тях отново възникнал конфликт, вследствие на който той проявил агресия като започнал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото на мъжа.

Мъж ще лежи до живот заради убийство

Побоят продължил около 10 минути, след което подсъдимият се прибрал в дома си. Спал през целия ден, а на 18 януари 2019 г. разбрал, че той починал. Тогава обвиняемия изпрал дрехите си и почистил обувките, по които имало следи от кръв.
 
Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за случилото се на органите на МВР в Видин. От изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е съчетана травма (закрита черепно-мозъчна и лицева травма, множество счупвания на ребра двустранно с разкъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.
 
Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.