Миглена Узунова
Миглена Узунова / netinfo

Миглена Узунова от Елена се нуждае от срества, за да започне скъпоструващо лечение в турска клиника. Младата жена страда от коварното заболяване, наречено болест на Фридрайх. То е наследствено и може да причини прогресивна увреда на нервната система и проблеми, свързани с говора и движенията.

Изявата на симптомите започва между 5 и 15-годишна възраст. При Миглена тежката диагноза е поставена, когато е само на 9 години. Следва ходене по болници, лекари, докато накрая стига до инвалидната количка. Болестта и тежкото изпитание не я обезкуражават и тя завършва образованието си в Елена, а след това и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Въпреки че за болестта на Фридрайх няма лечение, близки на младата жена са проучили възможностите за подобряване на състоянието й. Вследствие на публикации в медиите, кутии за дарения и помощ от хората, Меги успя да отиде в Турция и със събраните пари е направена една платена вливка и една, която е била подарък от професора в Турция.

Припомняме, че сумата, необходима за 4 вливания на стволови клетки, възлиза на 36 000 долара, след което ще са необходими допълнителни средства за рехабилитация и физиотерапия.

За набирането на средствата е разкрита дарителска сметка - IBAN BG14UNCR7000 1522 9787 76.

Всички желаещи могат да помогнат и като изпратят съобщение с текст DMS MIGLENA на номер 17 777.