Железен мъж за пети път избират във Военния университет
Железен мъж за пети път избират във Военния университет / Sofia Photo Agency

Спортен празник в района на язовир „Беляковец" организира Националният военен университет «Васил Левски». Началото е от 9.30 часа.

Курсантите от първи курс ще бъдат запознати с възможностите за спорт в университета и секциите, които функционират в състава на Войсковия университетски спортен клуб „Васил Левски".

В програмата на празника са включени състезание по спортен риболов, демонстрации по ръкопашен бой, силов многобой „Железен мъж", спортни игри, състезание с лодки, теглене на въже и канадска борба. Награждаването на победителите ще бъде между 13.00 и 13.30 ч.

Силовият многобой  „Железен мъж", който ще започне от 10,00 часа, се провежда за пети път и е изключително атрактивен. В него участват курсанти от университета и кадети от Професионалния сержантски колеж. Състезанието включва повдигане на чували с пясък 50, 60, 70 кг. върху варели с височина 1 метър, бягане с обла греда за време, претъркалване на автомобилна гума за време, бягане с два метални сандъци по 40 кг. за време и теглене на джип с въже.