/ netinfo
Заявки за участие в Седемнадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе - театри се приемат в Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” в Свищов в срок до 15 март. Тази година фестивалът ще се състои на 22 и 23 март. 

За седемнадесети път Свищов събира камерни и кафе  театри от цялата страна
netinfo

Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов. Седемнадесетото му издание ще премине под знака на 150 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за театър и читалище в Свищов.

В Свищов ще отвори врати Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване

Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе - театри без жанрово ограничение. Театралните групи представят по един спектакъл с времетраене до 60 минути пред съставено от професионалисти жури. Ще бъдат връчени специална награда на Кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по три награди за мъжка и за женска роля.

Заместник-министърът на туризма откри Туристически информационен център в Свищов

Фестивалът на любителските камерни и кафе - театри води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130 годишнината от Първото театрално представление в Свищов. 

От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе - театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.