/ Община Свищов
На 16 май се проведе областният етап за област Велико Търново на ХVIІ Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - 2019”, в което взеха участие 8 отбора от общините В. Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Свищов, Стражица и Павликени. СУ „Цветан Радославов“ беше единственият представител на община Свищов.

Община Свищов подпомогна участието на изключително талантливо дете в Космически лагер създаден по модел на NASA

Седмокласниците Магдалена Янкова, Деян Филипов, Антонио Мирков и Денис Ангелов показаха на практика отличната си подготовка, получена от инспектор ДПКПД Виктор Тонков и техния класен ръководител Наталия Станкова. Теоретичните знания на състезателите бяха проверени чрез решаване на тест. Отборът на СУ „Цветан Радославов“ категорично победи в този етап на надпреварата.

Последва практическа част, в която участниците преминаха през 5 състезателни центрове и демонстрираха сръчност, съобразителност и бързина. Учениците показаха уменията си при поставяне на противогаз, както и правилни действия за защита при бедствия и промишлени аварии, оказване на първа помощ по зададена ситуация и работа с кофпомпа.

Пореден проект за близо 230 хиляди лева ще реализира Община Свищов

Свищовските възпитаници заеха почетното 2-ро място, само на 9 т. след победителите от Велико Търново. От участието си се завърнаха с купа, грамота и индивидуални награди.

Ръководството на училището изрази своята гордост от факта, че с дисциплинираност, знания и състезателен дух техните възпитаници са спечелили адмирациите на жури и публика.