/ Сдружение"Елита"-Велико Търново
Яна Гълъбова е тазгодишната носителка на Гран При Вокал. Тя впечатли журито с песента “Io ti penso amore”.

Наталия Ломако от Беларус спечели Гран при на ХІV Международен конкурс „Нова музика”

При инструменталистите големият победител е двадесет годишният Владан Иванчевич, който завладя журито и публиката с виртуозното си изпълнение на акордеон. Лауреатите при инструменталистите бяха отличени на Гала концерта на 3 май в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”, а победителите в раздел Вокал на 4 май - в ДКС “Васил Левски.

Още една награда бе присъдена на Гала концерта на финалистите в раздел Вокал, но този път за организаторите на конкурса. Вокалният педагог Георги Янков, който беше и член на журито в раздела за певци, връчи лично наградата за най-добър многожанров конкурс за 2018 г. на арт директора на конкурса Петя Василева.

Отличието е излъчено от фейсбук групатаКонкурси за млади изпълнители”, след специално проведена анкета, сред която “Звукът на времето“ се нарежда на първо място измежду 97 конкурса.

Заради мащабността на форума и рекордния брой участници, конкурсът се провежда в две зали, и в 4 дни, като оценяването на участниците се случва от два състава авторитетно жури.

Уникалният „Концерт на 8 рояла“ ще гостува през ноември във Велико Търново

Председател на журито, в категорията за Вокал,в шестото издание, е д-р Нели Маринкова, а в категорията за инструменталисти - проф. Симеон Щерев. На 5 май за всички участници и гости беше проведена туристическа обиколка до най-значимите културно-исторически места във Велико Търново.

Призьорите с Първа награда в конкурса, както и носителите на Гран При, получиха и парични премии. За всички деца участници бяха осигурени награди от спонсори и партньори.

Форумът бе закрит от директора на конкурса Петя Василева, която се обърна за финал с благодарствени думи и за подкрепата на Община Велико Търново.