Веселин Методиев: Правителството вече не може да овладее инфлацията
Веселин Методиев: Правителството вече не може да овладее инфлацията / netinfo
Нов ценови шок и нарастваща инфлация през есенните месеци очакват българите, прогнозира във В. Търново Веселин Методиев. Народният представител от ДСБ бе във Старата столица, заедно с колежката си Евдокия Манева, за участие в семинар посветен на политическото говорене, политическите понятия и избирателните процеси.

„Предупрежденията отправени от ДСБ за инструментите, с които може да се спре инфлацията не бяха чути от управляващите. Още в края на миналата година предупредихме, че в Бюджет- 2008 са заложени неточни данни за покачване цената на петрола и по тази причина вдигането на акциза ще доведе до много тежки последствия за хората. Сега сме свидетели на това”, каза велени Методиев. Според народния представител от 1 юли е можело да се свали акциза върху горивата и по този начин да се облекчат гражданите, но вместо това правителството е вдигнало цените на електроенергията, топлоенергията и газта.

„Това ново повишение се дължи на факта, че правителството промени договорът с „Газпром”, според който цената на газта не трябваше да се покачва до 2010 г.”, коментира още Веселин Методиев. Депутатът от ДСБ добави, че вече е късно за мерки, с които да бъде овладяна инфлацията, от която у нас ще пострадат най- много хората със средни и ниски доходи.