/ Пресцентър
Весела Лечева беше в селата Полски Сеновец и Раданово, Община Полски Тръмбеш, където хората за пореден път изплакаха болката от разбитите пътища, ниските доходи, липсата на поминък в малките населени места.

Весела Лечева: Има начин министърът на спорта да осигури средства за Спортното училище

„Малките населени места са в периферията на националната политика.
Те не са във фокуса на управляващите, защото там има малко избиратели; важни са им големите общини, София и Пловдив“, коментира народният представител от „БСП за България“.

Липсата на социален живот тормози много от живеещите в селата. Те разказаха как имат нужда да се срещат повече и да се чувстват сигурни в собствената си държава.

„Мнозинството в народното събрание създаде поредния скандал като отхвърли Закона за възрастните хора, който предложихме. Нашата цел беше да се създаде национална стратегия за пълноценен и активен живот за хората над 60-годишна възраст.

Весела Лечева: Корупцията е социален бич

Предложихме конкретни мерки и политики за подкрепа за социалното включване, за здравеопазването и образованието, за грижа за възрастни хора в приемно семейство, за постигане на равни възможности на възрастните хора в обществения живот. Всичко това беше отхвърлено“, припомни Лечева.

Тя посочи, че БСП предложи да бъде създаден специален фонд „Подкрепа на възрастните хора“ към министъра на труда, а към Министерския съвет да има специален национален съвет за възрастните хора.