/ Пресцентър
Конкретен ангажимент за финансиране на базата на Спортното училище във Велико Търново пое министърът на младежта и спорта в отговор на парламентарен въпрос от Весела Лечева.

Младите футболисти в Старата столица нямат условия за трениране. Спешно трябва да се изгради нормален терен с изкуствена настилка в Спортното училище, вместо калната нива, където тренират децата сега, настоя народният представител от „БСП за България“.

„Липсата на подходящо игрище влияе най-вече и върху бъдещето и перспективата на тези деца, избрали да учат в спортно училище и да развиват своите таланти и умения чрез спорт“, обясни проблема Весела Лечева от парламентарната трибуна.

Шест години след откриването на Спортното училище не е осигурена необходимата спортна база за специалност „Футбол“. Затова преди месец в училището беше организиран протест от треньори, специалисти, ученици и родители, които изразиха негодуванието си, че липсват елементарни нормални спортни съоръжения, на които да бъде провеждани тренировките по футбол.

Весела Лечева проведе среща с родители и треньори и зададе питане до министъра какви мерки и в какви срокове ще предприеме, за да бъдат преодолени проблемите, възпрепятстващи качествения процес за учебно тренировъчна подготовка.

В отговора си министърът подчертава, че е  отговорност на Общината да изгради необходимите тренировъчни бази. Той поема ангажимент, когато Общината внесе проект за изграждане на футболно игрище, проектът да бъде оценен за одобрение на финансирането.

„Разбирам Вашия отговор като конкретен ангажимент свързан с доизграждането на необходимата спортна база, на която да бъде  учебно-тренировъчния процес, свързан със специалността „Футбол“. Надявам се, че този ангажимент ще бъде спазен от Вас и децата час по-скоро ще имат възможност да тренират в едни по-нормални и качествени условия, и най-вече загрижени за тяхното бъдеще да им дадем възможност да развиват своите таланти“, каза Весела Лечева.