Венци Димитров ще жали дисциплинарното уволнение от  Етър-24 в съда
Венци Димитров ще жали дисциплинарното уволнение от Етър-24 в съда / Дарик нюз, архив

С още трима футболисти се раздели по- рано днес „Етър- 1924", съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. По взаимно съгласие с клуба разтрогват вратарят Радослав Рашков и централният защитник Милчо Макенджиев. По Кодекса на труда е освободен другият вратар Венци Димитров. През лятото той бе напуснал състава, но след това се върна и подписа тригодишен договор на 20 юли.

Така бройката на разделилите се с „виолетовите" играчи тази есен набъбна на 15. Така вече от стадион "Ивайло" си тръгнаха Тихомир Трифонов, Цветомир Цанков, Атанас Атанасов, Диян Димов, Мартин Станкев, Радослав Анев, бразилците Ели Маркес, Бето, Луис Едуардо и Нери, Яшар Такак и Грегори Жандре. Освен това бе освободен и Цанко Цветанов, а по-късно си тръгна и заместникът му след уволнението Калоян Чакъров.

Ендер Дурмушев отказа да съобщи повече подробности около напускащите футболисти, нито дали ще има други освободени по един или друг начин. По думите му състезателите ще бъдат разпуснати официално в почивка от понеделник, независимо че през тази седмица не са тренирали.

В късния следобед стана ясно, че вратарят Венци Димитров ще си търси правата в съда. Вече бившият страж на “виолетовите” ще бъде защиван от един от най- известните адвокати в родния футбол- Петър Величков. Юристът е забранил на вратаря на говори, за да не се използват думите му след това срещу него. Самият адвокат заяви, че подопечният му е уволнен дисциплинарно и ако шефовете на клуба не отменят заповедта ще заведе дело.

„Това е поредното беззаконие и инсценировка на ръководството към футболист от отбора, за да не му се плати. В събота помощник- треньор е казал на играчите, че са свободни да почиват и ще им се обадят във вторник. Никой не ги е потърсил, в същото време нотариус е констатирал, че не се явяват на тренировки и днес освобождават Венци Димитров по тази причина. Тъй като състезателите нямат правомощия да говорят срещу работодателите си, се обръщат към мен”, заяви Петър Величков. Той добави, че защитава и други футболисти на „Етър 1924” и вече е постигнал резултати в тяхна полза пред Темида.