Великотърновка притежава колекция от над 3500 захарчета
Великотърновка притежава колекция от над 3500 захарчета / Дарик нюз
Великотърновка притежава колекция от над 3 500 захарчета
69178
Великотърновка притежава колекция от над 3 500 захарчета
  • Великотърновка притежава колекция от над 3 500 захарчета

Уникална колекция от захарчета е събрала великотърновката Светлана Дангова. Рекламният мениджър на Дарик радио - В. Търново притежава над 3 500 малки пакетчета захар за кафе и чай. Гларус от Бургас разпалил колекционерската страст в Светлана преди повече от 15 години. Сега повече захарчета от нея има само рекордьорката в Книгата на Гинес.

“В началото бе гларусът”. Така характеризира старта на колекционерската си страст Светлана Дангова. Не става дума обаче за някой мускулест, загорял от слънцето мъжага от плажа, а за радио “Гларус”. Докато събирала тен в Черноморец великотърновката попаднала на различни захарчета с логото на медията и решила да си ги запази, защото били много красиви.

От онзи слънчев ден до сега рекламният мениджър на Дарик радио В. Търново е събрала над 3 500 най- различни по големина, дизайн, цветове и т.н. пакетчета. Най- тежкото е от Съединените щати- 13 грама. На практика колекцията й притежава захарчета от всички континенти и разбира се от цяла Европа. Носят й ги колеги, приятели и познати, въпреки че първо се смеят на странната поръчка и я определят като “откачено хоби”.

Великотърновка притежава колекция от над 3500 захарчета
netinfo

Сред най- ценните експонати на великотърновката са пакетчета от времето на социализма у нас, както и такива от Монако с репродукции на световно известни картини.

Габровка е българката включена в Книгата на рекордите на Гинес с над 4 500 захарчета, разказва още Светлана Дангова. За разлика от много други колекционери тя не си кореспондира с колеги и не разменя екземпляри, макар да признава, че й се иска да установи контакти.

Чуйте повече за необичайната колекция в звуковия файл.