Варна, София и Перник с официални структури към Фенклуба на „Манчестър Юнайтед”
Варна, София и Перник с официални структури към Фенклуба на „Манчестър Юнайтед” / Фенклуб на „Манчестър Юнайтед”

Серия от регионални срещи проведе в страната ръководството на Официалния български Фенклуб на „Манчестър Юнайтед”. В Перник феновете на английския шампион се събраха за първи път. Официално бе учредена структурата там, която излъчи и свой организационен секретар, а пернишките запалянковци получиха собствено знаме.

Регионални отговорници бяха избрани още от структурите във Варна и София. Те ще са в пряка комуникация с националното ръководство на Фен клуба. Сред най- обсъжданите теми по време на регионалните събрания бе възможността да се посещават мачове на шампиона при преференциални условия. За трите години, откакто българският Фен клуб бе официално признат от „Манчестър Юнайтед”, над 150 човека, редовни членове на клуба, са имали удоволствието да гледат мачове на „Олд Трафорд”.

„Много приятно съм изненедан от големия интерес, който феновете проявиха към дейността ни, както и от многото нови хора, които дойдоха на тези срещи”, коментира председателят на фенската организация, създадена във В. Търново, Емил Йорданов. Очаква се към официалните почитатели на „Манчестър Юнайтед”  да се присъединят нови близо 100 човека от различни градове.

Регионални срещи между ръководството и членове на Фенклуба на Юнайтед са правени още в Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Велинград и Пазарджик. Те се организират специално за тези, които нямат възможност да присъстват на националните събори, обясни председателят Емил Йорданов. Тазгодишният Национален събор на Фенклуб „Манчестър Юнайтед – България” ще се проведе утре във Велинград. Феновете от Горна Оряховица, Велико Търново и Мездра, които не успеят да се включат в националната среща, ще имат възможност през следващия месец  да проведат работни събрания с ръководството на Фен клуба по регионите си.