В Локо (Г. Оряховица) разочаровани от поведението на Николай Петров
В Локо (Г. Оряховица) разочаровани от поведението на Николай Петров / Дарик нюз, архив

Президентът на “Локомотив” /Г. Оряховица/ Бончо Генчев определи преминаването на Николай Петров в “Етър ВТ”, като “некоректна постъпка спрямо хората, които са били лоялни към него през последната половин година”. Според бронзовия медалист от САЩ- 94, халфът има правото да играе, където пожелае, но е било редно да предупреди ръководството на горнооряховския клуб за намеренията си, а не да чака до последния момент, за да си вземе заплатата за юни и след това да си тръгне.

“Нямаше да коментирам действията на Николай Петров, но изявлението му, че истинските фенове знаят защо е напуснал ме принуждава да направя някои уточнения. Ние привлякохме този играч, през зимата и въпреки, че още в началото на пролетния полусезон се контузи му плащахме заплатата до края на първенството, плюс 50% от всяка премия. Когато го закарахме в болница, след травмата в Севлиево, се оказа, че няма платени здравни осигуровки.  Въпреки, че сумата не беше малка ги внесохме, за да може да бъде лекуван. Не сме го отделяли от другите момчета и когато в края на май го попитахме дали ще остане при нас, той заяви, че никой не е постъпвал толкова коректно с него и няма намерение да ни напуска. Обясненията, които ни даде за решението си са несериозни и обидни за хората, които бяха напълно коректни към него. Пожелавам му успех в “Етър”, но нека не забравя, че моралът не започва от утре”, коментира Бончо Генчев. Днес първият българин играл във Висшата лига на Англия ще отпразнува 50- тия си рожден ден.

Пред еликтронна медия Николай Петров отказа да коментира причината за раздялата с „черно-белите”, заявявайки, че не му пука какво ще си помислят хората за него.
„Не съм длъжен на никого да давам обяснения. Факт - върнах се в „Етър”, така съм решил. Истинските фенове на „Локо” знаят защо си тръгнах, тъй че няма какво да се обяснявам. А какво ще си помислят хората въобще не ми пука.” - бе категоричен Петров.