Тридневно стънт шоу вдига адреналина на феновете във В. Търново
Тридневно стънт шоу вдига адреналина на феновете във В. Търново / Сайт на Мото клуб „Стънт Тийм Хазарт”

Атрактивното международно състезание по стънт STUNT BATTLE Велико Търново 2014 ще се проведе от днес до неделя на паркинга на МЕТРО в старата столица. Организатори са Мото клуб „Стънт Тийм Хазарт” и Община Велико Търново,  под патронажа на кмета Даниел Панов.

В зрелищната надпревара ще участват 50 от най-добрите стънтари от Европа. Тук ще са миналогодишният победител Никита Подолски (Беларус), Кевин Лювинек (Франция), Мариус Аритон (Румъния) Марцин Гловатски (Полша), Арас Габиеза (Литва), Джона Ватанен (Финландия), и др. Спиращи дъха дрифтове, акробатика и трикове ще покажат и най-добрите българи състезатели-  Милен Колев (Булгериан Майки), Мартин Митов (Мартара), Пацо Филев и др. За първи път в стънт  битката ще участва и жена- французойката Сара Лезито.

Арбитри в състезанието ще са Daniel Jarzombek (Полша), Ludovic Soulignac (Франция), Диан Маринов (България), а главен съдия – стънт доайена „Dirty“ George Polimenakos от САЩ. Водещ на шоуто ще е популярният рапър Петър Петков- Ghettoman.

Наградният фонд на STUND BATTLE Велико Търново 2014 е 10 000 долара, като победителят ще получи 3500 щатски долара, вторият- 2000, третият- 1000. Остатъка от сумата ще бъде разпределена между състезателите класирали се да десето място.

Много изненади, стънт игри и висок адреналин очакват зрителите в трите дни на надпреварата. Допълнителна атракция ще са мото демонстрациите на деца на възраст от 6 до 10 години, които ще са в паузите на състезанието.

„Шофирай безопасно, бъди толерантен на пътя” е мотото на тазгодшнато издание на  STUNT BATTLE Велико Търново.  За осигуряване на безопасността на публика и състезатели организаторите са оформили трасе и боксове с бетонни панели и метална ограда, изградени са и буферни заграждения. Програмата в петък предвижда откриване на състезанието от 13 до 13, 30 часа, квалификации, тренировки и надпревара в клас “Скутери”.

В събота програмата започва с тренировки от 8 часа, полуфиналите са от 13 до 17, 30 часа. Във вечерните часове са предвидени стънт игри и шоу програма. В неделя тренировките са в сутрешните часове, финалът е от 12,30 до 14, 30 часа, след което са предвидени стънт игри, а от 16 часа е церемонията по награждаването.