/ netinfo
Предложение за промяна в разписанието на автобусните линии, които пътуват до и от Килифарево и Дебелец са входирали общинските съветници от БСП във Велико Търново. Исканата промяна засяга крайградските линии № 33 и № 3, които пътуват до и от Килифарево и Дебелец.

Жените-социалистки обсъждат „Визия за България“ на семинар във Велико Търново 

Поредица от срещи с жителите на двата града са провели съветниците от БСП, за да аргументират искането си. В него се казва, че жителите на Килифарево са недоволни от това, че автобус номер 33, който минава и през Дебелец, не пътува в ключови за тях часове от денонощието. Това се отнася и за делничните, и за празничните дни. Сериозен проблем за тях е и това, че последният за деня автобус тръгва от Велико Търново в 19.45 часа, което затруднява хората да се прибират.

Късният автобус е изключително важен и поради факта, че голяма част от учениците в средните училища приключват учебни занятия след 19 часа, отделно от това посещават различни извънкласни форми, което прави невъзможно тяхното прибиране по домовете късно вечер. Не без значение е и това, че много килифарчени работят във Велико Търново и за голяма част от тях, той приключва след 19.00 часа. 

Лечева, БСП: Велико Търново е пълно с "работещи бедни"

Освен от недобре подреденото разписание, жителите на Килифарево се жалват, че автобусите не спазват съществуващото разписание, както и от техническото състояние на автобусите, които осъществяват превоза. 

300 подписа са събрали килифарчени, за да заявят исканията си. Те настояват в празнични и почивни дни да има автобус от Килифарево за В.Търново в 10.10 часа, в работните дни искат в 15 часа автобус да тръгна от старата столица, а последният курс за Килифарево да бъде в 20:30 часа.

А бусът по линия Вонеща вода - Велико Търново, който по празниците тръгва в 8.30 часа, да спира на регламентираната спирка. Жителите на града настояват да пътуват в изправни автобуси и те да спазват разписанието си. 

БСП-Велико Търново: Казаното от Валери Симеонов не е изолиран случай, това е отношението на властта към гражданите

Жителите на Дебелец, които ползват линия номер 3 също искат промяна на разписанието. Те настояват последният автобус да тръгва от Велико Търново в 22.00 часа. Аргументите им са подобни като на хората в Килифарево. Голяма част от живущите в Дебелец работят в старата столица, някои са на смени, приключват работа в 21.00 часа. 

Предложенията, които съветниците на БСП са направили, са съгласувани с кметовете и на двата града. Снежана Първанова и Димитър Събев са категорични, че промяната в разписанието ще бъде в полза на всички пътуващи от и за Дебелец и Килифарево.