/ / ThinkStock/Getty Images
Великотърновският окръжен съд разгледа в открито съдебно заседание образувано по искане на Окръжна прокуратура-Велико Търново за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за мъж на 36 години от Горна Оряховица, на когото са повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин и за нанасяне на средна телесна повреда.
        
Заловиха 36-годишния убиец на жената от Горна Оряховица

След като изслуша страните, състав на Великотърновският окръжен съд постанови определение, с което взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.


Издирват 36-годишен мъж за убийството на млада жена в Горна Оряховица (СНИМКА)

Мярка за неотклонение задържане под стража се взема, когато е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода или друго по-тежко наказание, и доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление“.
 

Жена е открита мъртва в апартамент в Горна Оряховица

Определението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Велико Търново в тридневен срок, като в такъв случай, въззивният съд ще разгледа делото на 22 ноември, от 10.30 часа.