/ Thinkstock/Getty Images
36-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в извършването на тежко криминално престъпление. Сигнал за случая е получен на 10 ноември в 17,28 ч. от 36-годишен мъж, който е съобщил, че е намерил в жилището си в железничарския град млада жена в безпомощно състояние.

 

Изпратените на адреса екипи на полицията и Спешна помощ са установили 45-годишна жена от Горна Оряховица с множество наранявания по тялото и са констатирали смъртта й.

Още на следващия ден, като съпричастен към случая, за общодържавно издирване бе обявен друг 36-годишен мъж от същия град. След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия, на 12 ноември той беше задържан в района на автогарата в родния си град.

Мъжът е известен на полицията и осъждан.
Вчера той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост и за причиняване на средна телесна повреда на подателя на сигнала.

Мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Работата по документиране на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура.