Събират футболната слава на В. Търново във витрина на стадион Ивайло
Събират футболната слава на В. Търново във витрина на стадион Ивайло / Дарик нюз, архив

Витрина, в която да бъдат изложени всички купи спечелени от ФК „Етър", ще има на стадион "Ивайло". Идеята е на почетния гражданин на В. Търново и шампион с "виолетовите" Цанко Цветанов.

Бронзовият медалсти от САЩ- 94" съобщи новината на 24 април, когато се навършиха 88 години от основаването на "Етър". За този период клубът спечели куп отличия, които преди време бяха изложени и на витрина в общината.

В момента купите, които са над 15, се възстановяват и почистват. След тях са спечелената през 1991 г. първа купа на БФС, огромният трофей от турнира в Джакарта (Индонезия), купи от участия в турнири в Италия, Испания и др.

Липсва единствено само шампионската купа от 1991 г., която никога не е била постоянно притежание на "Етър", тъй като навремето бе преходна и през 1992 г. бе върната от тогавашното ръководство в БФС и не бе поръчан дубликат.

Затова сега ще бъде изработено копие на шампионският трофей, като ще бъдат използвани снимки и видеокадри от награждаването на етърци на 13 юни 1991 г.

Витрината ще бъде поставена във фоайето на централния вход на стадион "Ивайло", където трофеите могат да бъдат гледани от всички желаещи, в това число и от гостуващите отбори.

Междувременно БФС наложи минималните в наказания за инцидентите по време на мача „Ботев" (Пловдив)- „Етър- 24". „Канарчетата" са наказани с  лишаване от домакинство за един ма и глоба от 1000 лв. за удара по Цанко Цветанов. Други 1000 лв. клубът ще внесе, заради хвърлени предмети по терена. Четирима техни играчи пропускат по 1 мач, но той е ...служебния срещу „Доростол".

Нападателят на великотърновци Александър Русков е със спрени права за 3 срещи и глобен с 400 лв. Ивайло Русев пък ще почива принудително в една среща. Помощник- треньорът на етърци Калоян Чакъров също е наказан за 1 мач да не стои на резервната скамейка и глобен с 250 лв.

От „Етър- 24" обявиха, че са внесли жалба срещу рефера Таско Тасков, в която атакуват решенията му в 17 ситуации. Според ръководството на клуба видеозаписа е показал, че при изравнителния гол топката е била поставена на 10 метра по- напред от мястото на нарушението, извършено от Ивайло Русев. В жалбата има още претенции за не показани картони на домакините, отсъдени обратно нарушения и не маркирани засади.