В протестното шествие се включиха стотици представители на ресторантьорския бранш във Велико Търново.

Собственици и служители на заведения и хотели протестират срещу задължителните здравни сертификати и срещу високите цени на електроенергията и горивата. С плакати "Искаме да работим", "Свобода за бизнеса", "Ваксината е личен избор, а не основание за работа", протестиращите тръгнаха от паметника "Майка България" и, ескортирани от органите на реда, преминаха по главната улица на Велико Търново.

Бизнесът на протест и в Плевен

Те се спряха пред сградата на енергоразпределителното дружество със скандирания "Мафия!" и призиви за преразглеждане на цените на електроенергията.

Хората от бранша продължиха своя протест пред сградата на РЗИ и призоваха здравните инспектори да се включат в протеста.
Участниците в шествието преминаха през кръговото кръстовище - част от главен път София-Варна.

"Ситуацията излиза от контрол, за последните две години сме работили общо шест месеца", каза Калоян Трифонов, управител на нощно заведение във Велико Търново. Във веригата, която той управлява, работят над 30 души, които ,по думите му, все повече се чувстват несигурни и притеснени, предвид идващия зимен период.

Имаме две искания - ваксинирането да не бъде задължителен процес, условие за работа, и настояваме - държавата да влезе като регулатор на енергийния пазар, каза Димитър Манолов, който е собственик на ресторанти.
БТА