/ МВР
Задържани са петима души, открити са още продукти и пособия за производство на наркотици, различни видове дрога и боеприпаси
В резултат на целенасочените действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Русе в края на миналата седмица бе реализирана акция по разкриването и залавянето на хора, свързани с производството на наркотици, съобщиха от полицията.

МВР

При извършена проверка и последвало разследане, под надзора на прокуратурата, на територията на великотърновското село Вардим в имота на 58-годишна жена, криминалистите са установили три помещения, оборудвани за производство на растения канабис.

МВР

В тях са иззети 82 броя растения канабис, саксии за отглеждането им, оборудване за производство на дрогата - вентилация, устройства за поддържане на температура, торове, инсталация за напояване, за филтриране на водата, както и около 100 грама суха тревна маса.

МВР

При извършен полеви наркотест тревата е дала положителна реакция за марихуана. В хода на проверката са задържани двама - 58-годишната стопанка на имота и мъж на 62 години от село Бистрица в Софийска област, както и още няколко души от Русе, за които полицейските служители са установили съпричастност към дейността. Това са трима мъже на възраст 41, 47 и 39 г. 

МВР

От органите на разследването при ОД на МВР-Русе са извършени необходимите процесуално следствени действия, касаещи и тези лица. Така при претърсване и изземване, в имоти обитавани от русенците, намиращи се на различни адреси в града, са намерени и иззети други видове дрога - метамфетамин, амфетамин; както и боеприпаси без разрешително; колби и прекурсори за производство на метамфетамин, саксии, гриндери и лули.

МВР

МВР

В дома на 39-годишния мъж са открити около 150 грама марихуана, а също така и количество метамфетамин, а в 47-годишния полицаите са намерили около половин грам метаамфетамин.

МВР

МВР

По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава от служители при сектор „ПКП“ при ОД на МВР-Русе, под ръководството на Окръжната прокуратура.