/ iStock/Getty Images
Разкриха домашна наркооранжерия в Монтанско, съобщиха от полицията.

Нови 33 вещества се причисляват към наркотиците

На 26 януари екипи на Районно управление-Лом и сектор „Специални тактически действия“ на ОД на МВР са провели специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

В хода на планираните мероприятия са извършени проверки на 23 обекта, 81 МПС и 125 лица. Съставени са 8 акта за установени административни нарушения - два акта и 20 фиша по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД, 2 акта по Закона за горите, акт по Закона за застраховането и акт по ЗНССПЕЕН.

МВР

В хода на акцията са разкрити 9 криминални престъпления - открита е домашна наркооранжерия в село Долно Линево, притежатели на наркотични вещества и незаконен насипен тютюн от Вълчедръм и селоСталийска махала, двама извършители на домови кражби в селата Медковец и Ковачица, нарушител на домашна карантина и трима притежатели на незаконна дървесина.

В полицейския арест за 24 часа е задържан 38-годишен криминално проявен от крайдунавския град, в чието мазе на къща в ломското село Долно Линево е открита наркооранжерия със система за вентилация и отопление и засадени в нея 33 растения от вида на конопа, с височина от 10 см до 130 см, с общо тегло 237 грама.

МВР

От съседно помещение в мазето е иззет полиетиленов плик и стъклен буркан, съдържащи общо 231 грама суха зелена листна маса канабис. Бързо производство за притежание на наркотични вещества е образувано след проверка на 26-годишен жител на Вълчедръм, в когото били открити 0,74 грама канабис.

По „горещи следи“ е установен криминално проявен и осъждан извършител на кражба от частен дом в с. Медковец, който отнел 80 кг желязо, ел. мотор и два медни котли от къщата на свой съселянин. Част от откраднатите вещи са върнати на собственика.

Турски митничари откриха 50 кг наркотици при опит да бъдат внесени в България

Установен е 29-годишен криминално проявен и осъждан извършител на кражба в село Ковачица. Той върнал на собственика му 100-метров четирижилен кабел, който отнел от къщата му в дните около Коледа.

МВР

Преписка за неспазване на домашна карантина е образувана след проверка в жилището на 19-годишен жител на село Василовци. От частен дом в село Сталийска махала, обитаван от 60-годишен жител, е иззета кутия с безакцизен насипен тютюн.

На територията на общините Брусарци и Якимово са съставени актове по Закона за горите на трима местни жители. Двама от тях съхранявали в дворовете на къщите си общо 1 куб. незаконна дървесина, а третият бил заловен да превозва с каруца дърва за огрев, без документи за произход.