Сините боляри откриха свой клуб в центъра на Велико Търново
Сините боляри откриха свой клуб в центъра на Велико Търново / Дарик нюз

Великотърновските привърженици на „Левски 1914” в старата столица вече имат свой клуб. В събота точно в 19, 14 часа помещението бе открито в центъра на В. Търново с водосвет отслужен от отец Петър. За тържеството пристигна председателят на Националния клуб на привържениците на столичния гранд Владимир Владимиров, както и десетки фенове от „София Запад”. Шефът на финклуб на 26- кратните шампиони на страната подари на великотърновци лаптоп, след което преряза синята лента под овациите на феновете.

„Радвам се, че в сърцето на България имаме фенклуб и още една от мечтите ни се сбъдна. Помещението е много хубаво и е в центъра на града. Най- важното е да подкрепаме отбора и в трудни моменти. Ние пак сме заедно и пак сме много. Такава ни е орисията. За разлика от футболисти и ръководство ние като публика си свършихме работата за Отличен 6”, каза Владимир Владимиров.

Двете помещения са украсени с емблемите на „Левски 1914” и на фенклуб „Сините боляри”, цветни снимки на Георги Аспарухов, Наско Сираков и Георги Иванов – Гонзо, в тях има и два телевизора, на които феновете ще гледат мачове, когато не пътуват за самите срещи.

Председателят на фенклуб „Сините боляри” Калин Станчев разказа, че идеята за собствено помещение е от доста години.

„Сините боляри”, или както са известни като „Old Capital Boys”, съществуват от 2005 година, като ядрото на фенклуба е от около 40 човека.  Срес тях има и приходящи от другите градове, студенти, военни, като за големите мачове се събират по над сто човека.