Шестима ранени при верижна катастрофа на пътя София - Варна край Кесарево
Шестима ранени при верижна катастрофа на пътя София - Варна край Кесарево / DarikNews.bg, архив

Шест души са ранени при верижна катастрофа край стражишкото село Кесарево тази сутрин. Четири автомобила са се сблъскали около 8,25 ч. на главен път София - Варна между разклона за Кесарево и Железарци. По първоначална информация няма тежко пострадали при пътния инциент.

Катастрофата е предизвикан от водач на великотърновски Опел Астра, който предприел направилно изпреварване на варненски Опел Вектра и се ударил челно в идващ насреща Фолксваген Пасат с великотърновска регистрация. В мелето е закачен и софийски Фиат Пунто.

Пострадалите хора са от великотърновските автомобили. Четирима са мъже, един от тях е с фрактура на крака и е настанен във великотърновската болница. С различни наранявания са и две жени, които също са транспортирани в болницата във Велико Търново. Едната е в безсъзнание, а другата със съмнения за счупен прешлен.  

Пътят беше затворен за около 15 минути по-рано днес, докато екипи на "Пътна полиция" отстранят автомобилите от пътното платно. Движението вече се осъществява нормално, информират от полицията.