/ netinfo
Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на Международно туристическо изложение “Tourism Fair of Romania”, което се проведе от 22 до 25 февруари т.г. в румънската столица Букурещ.

На борсата старата столица бе представена от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и предизвика интереса на масовата публика  и професионалистите в бранша в северната ни съседка с възможностите за целогодишен културен туризъм.

С културен туризъм Велико Търново, привлича румънци през 2018 г.
netinfo

„Индивидуалните туристи добре познават нашия град, впечатлени са от културно-историческото наследство и гостоприемството ни. За изминалите 10 години имаме 73,5% ръст на румънски туристи. Велико Търново е предпочитана дестинация за румънците по тазгодишните Великденските празници и се надяваме това да е добър старт на сезона.

Голям интерес на изложението предизвика тазгодишното издание на фестивала „Сцена на вековете“ и новооткритият парк на миниатюрите „Търновград-духтъ на хилядолетна България“, сподели управителя на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.

С културен туризъм Велико Търново, привлича румънци през 2018 г.
netinfo

На TTR – Букурещ са установени контакти и с румънски туроператори, които са проявили интерес към организирани екскурзии във Велико Търново и региона. „Съчетавайки културно-историческите маршрути с различни културни събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване имаме реална възможност да увеличим престоя на румънските туристи и да направим дестинацията атрактивна целогодишно за румънските туристи“, категоричен е Борислав Йорданов.

С културен туризъм Велико Търново, привлича румънци през 2018 г.
netinfo

Международно туристическо изложение в Букурещ – “Tourism Fair of Romania е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. Само тази година в борсата са участвали над 300 изложители.