Първи публичен отчет на екоинспекцията във В.Търново
Първи публичен отчет на екоинспекцията във В.Търново / netinfo

290 проверки са извършени от служителите на Регионалната екоинспекция във Велико Търново през последните три месеца, отчете на първия си брифинг с медиите директорът на инспекцията инж. Илка Каркорова. Направени са 128 предписания и са издадени 13 наказателни постановления и 21 акта на обща стойност 83 600 лв.

12 жалби са постъпили в екоинспекцията, 4 от които са били основателни. На Зеления телефон са подадени 17 сигнала, от които 7 основателни. Издадени са 6 предписания и два акта.

В момента се изготвя докладът по ОВОС за трите площадки, предложени за Регионалното депо за твърди битови отпадъци на шест-градието, каза още Илка Каркорова.

Докладът предстои да бъде внесен и разгледан от експертен съвет, който ще излезе със становище коя площадка е подходяща за изграждане на депото. Съществува реален риск да не могат да се усвоят средствата от европейския съюз, затова екоинспекцията ще съдейства с каквото може на общините за изпълнение на ангажиментите по депото, коментира още директорът на инспекцията.

Отчетът за дейността през последните 3 месеца инж. Илка Каркорова представи в днешния празничен за инспекцията ден. 5 юни се чества като Световен ден на околната среда.