Получаваме справки за данъци и осигуровки по телефона
Получаваме справки за данъци и осигуровки по телефона / netinfo
Eдинен телефонен номер за данъчна и осигурителна информация въведе Националната агенция за приходите. Номерът е 0700 18 700 и на него граждани и представители на фирми могат да получат актуална данъчна и осигурителна информация. Телефонното обаждане е на цената на градски разговор от цялата страна, като общото времетраене на разговора е ограничено до 5 минути. На въпроси на клиентите ще отговарят служители на Националната агенция за приходите от 28 областни града в страната. Телефонът ще функционира от 09.30 до 17.30 часа в делнични дни. Обажданията от мобилни телефони към този номер се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор.
Експертите на агенцията ще дават отговори на въпроси, свързани с декларирането и плащането на данъци и задължителни осигурителни вноски, сроковете за подаване на декларации и плащане на задължения. По телефона ще може да се получи още информация за начините на плащане, банковите сметки и нужните платежни документи, както и за попълването на данъчните и осигурителни декларации и формуляри.
На единния номер на НАП може да направите и справка за здравно-осигурителния си статус или да получите указания как да ползвате електронните услуги, предоставяни от Националната агенция за приходите.