Почерпен мъж удари колата си и се сби, пробва да излъже полицията, че е ограбен
Почерпен мъж удари колата си и се сби, пробва да излъже полицията, че е ограбен / Дарик нюз, архив

30- годишен мъж от село Горско Косово се е опитал да излъже полицейски служители, че е ограбен, за да прикрие допуснато от него произшествие в нетрезво състояние, информират от Областната дирекция на МВР.

Вчера около полунощ на тел. 112 в РУП - Павликени е получен сигнал от К. Н., който се представил за охранител на язовир «Ал. Стамболийски». Мъжът обяснил, че пред портала на язовира непознати за него мъже са му отнели портмоне, с намиращите се в него около 100 лв. и документи за самоличност. На мястото незабавно е бил изпратен екип, който след извършена проверка е установил, че няма данни за извършен грабеж.

При извършен оглед полицейските служители са установили, че има нанесени повреди по лек автомобил "Нисан Съни", ползван от К. Н. В хода на разследването е установено, че автомобилът е бил управляван от 30-годишният мъж по-рано през деня и е самокатастрофирал в района на с. Горско Косово. Водачът е напуснал местопроизшествието и в района на селото паркирал автомобила си напречно на пътното платно, с което възпрепятствал преминаването на други автомобили.

По същото време по пътя преминавал лек автомобил «Ауди», управляван от 35-годишният Х. А. и пътници 37-годишният К. Й.  и 29-годишният Н. А. всички от Павликени и известни на полицията. Те слезли от автомолбила и отишли при К. Н. При опит да заговорят водача, той започнал да ги обижда. В резултат на това между тях започнала саморазправа. В последствие четиримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На К. Н. са съставени два акта - за подаване на лъжлив сигнал на тел. 112 и по Закона за движение по пътищата. Изпробван е доста по-късно за алкохол с техническо средство, като апаратът е отчел 1,54 промила.