Пет купи за Ксани денс от танцов фестивал
Пет купи за Ксани денс от танцов фестивал / Ксани денс

С купи и медали се завърнаха представителите на Клуба по спортни танци „Ксани денс” от третия танцов фестивал „Танцова феерия под хисарлъка”, проведен в Кюстендил. Надпреварата бе организирана от читалище „Братство 1869” и спортен клуб „Велбъжданс”.

В категория спортни танци мини дуети, Мадлен Минова и Божидар Тодоров заеха първо място за изпълнението на танца ча-ча-ча - „Шик” и получиха златната купа. Втори са съотборниците им Габриела Йорданова и Християн Йорданов с танца „В ритъма на самба“. В категория Латино шоу до 12 години дуети - двойката Славена Алексиева и Димитър Павлев се подредиха преди всички с танца румба – „Желание”.

В категория спортни танци дуети – артистичните Ксандриния Капелова и Денислав Иванов заслужиха златната купа за танца джайв „Луда любов” под бурните аплодисменти на публиката. „Ксани денс“ участва и в категория спортни танци до 12 години- групи до 10 човека. Възпитаниците ва Николинка Колева се подредиха на първо място с „Магията на танца” и на второ с танца „Мисията невъзможна”. „Ксани денс” бе удостоен със специална награда на журито и купа от организаторите за отлично отборно представяне на фестивала.